>

Slaap snel Droom wel

Lia Timmer vertelt over de gevoelswereld van kinderen en laat hierbij praktijkgerichte voorbeelden zien. Ze gaat dieper in op het slaap en droomgedrag van kinderen en hoe om te gaan met emoties en fantasie in het dagelijks leven.

Ze runde tien jaar de door haar zelf opgerichte peuterspeelzaal en ontdekte hoe belangrijk kinderen voor onze samenleving zijn en hoeveel wij als volwassenen van kinderen kunnen leren. Ze staan nog dichtbij hun oorspronkelijke zijn: eerlijk, spontaan, puur en onbevangen.

Kinderen zijn vol levenskracht! Om dit te kunnen behouden hebben zij veiligheid en bescherming nodig van volwassenen. In de wisselwerking tussen kinderen en volwassenen hebben beiden elkaar veel te bieden.

Bekijk lezing ‘Slaap snel Droom wel’ > > >

Ouders bij Kinderdagverblijf Ikkedoen Zwolle
Dank voor je hulp Lia, want dit heeft ons echt geholpen. Het slapen van onze zoon is in de periode voor en na de geboorte van de baby heel goed gegaan. Hij slaapt nu de hele nacht in zijn eigen bed en wordt meestal nog maar 1 keer per nacht wakker.

Moeder bij ouderavond Kinderopvang Haarlem
Hartelijk dank voor je interessante lezing! Mijn man had nog een leuke opmerking over de droom van ons zoontje. Valentijn: Ik had zo'n mooie droom vannacht. Papa: Wat heb je dan gedroomd? Valentijn: Dat weet je toch, jij was er toch ook bij!

Moeder bij ouderavond KDV Pierewiet te Heemstede                                                                                                                                                     Naar aanleiding van de presentatie ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik de emoties van mijn zoon rondom het slapen veelal negeer. Door de lezing ben ik er bewust van geworden dat ik hem met het erkennen van zijn emoties het beste kan steunen.

Susan medewerker Forte Kinderopvang
Het frappante was het dat mijn dochter dinsdagnacht wakker werd en naast ons bed stond. Ze was natuurlijk ook ziek, maar begon ook over dromen. Ik heb het meteen toegepast en ze is weer lekker gaan slapen ;-). Bedankt voor de inspirerende avond!

Doel

  • Verbeteren van het slaap en droomgedrag van kinderen
  • Als volwassene het kind beter begrijpen
  • Meer contact en plezier tussen volwassene en het kind

Inhoud

  • Wat zijn dromen en wat maakt het kind daarin mee?
  • Hoe we kinderen ondersteunen bij slaap en droomgedrag
  • Welke gevoelens en behoeften spelen een rol
  • Eerste hulp bij ontspanning en nachtmerries
  • Vragen en praktische tips

Aanmelden